Monet ihmiset saattavat olla kiinnostuneita hakeutumaan konkurssiin ratkaistakseen joitain taloudellisia vaikeuksia, joita heillä saattaa olla. Kun olet tällaisessa asennossa, on tärkeää käydä läpi tämän liikkeet oikealla tavalla, jotta vältytään mahdollisilta ongelmilta tulevaisuudessa. Useimmat ihmiset tekevät muutamia klassisia virheitä, joita sinun tulee välttää, mukaan lukien:

Koristelee

Jotta hakemus hyväksyttäisiin, saatat ajatella, että sinun on saatava tilanteesi näyttämään pahemmalta kuin se on. Voit esimerkiksi valehdella siitä, kuinka paljon tienaat kuukausittain, jotta saat vaikutelman, että et todellakaan pysty hoitamaan velkojasi. Tämä kuitenkin epäonnistuu melkein aina, ja selvittämisen seuraukset ovat usein kauheita. Siksi sinun tulee välttää sitä niin paljon kuin voit.

Älä jätä tuloja pois

Kun haet konkurssia, sinun on usein sisällytettävä kaikki käytettävissäsi olevat tulolähteet. On tärkeää, että sisällytät ne kaikki, jotta hakemusta käsitellään oikeudenmukaisemmin. Jos sinulla on esimerkiksi toinen tai epävirallinen työpaikka, sinun ei pitäisi ajatella, että tästä saamiasi tuloja ei pitäisi sisällyttää hakemukseen.

Varmista, että sisällytät hakemukseen kaikki velalliset

Jos sinulla on esimerkiksi luottokortti, jolla on kaikki maksut selvitetty, saatat ajatella, että sinun ei pitäisi sisällyttää sitä hakemukseen. On kuitenkin tärkeää, että teet myös tämän. Vaikka kortilla olisi kaikki maksut selvitetty, et välttämättä voi käyttää sitä konkurssihakemuksen jättämisen jälkeen, joten sitä ei kannata jättää pois. Lisäksi voit aina hakea uutta korttia konkurssin jälkeen, joten tämän ei pitäisi olla sinulle niin suuri ongelma.